FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ABLAKDÍSZÍTÉS
     (növényekkel)
 
*  Az ablakpárkány növényeit májusban már kitehetjük a szabadba. Kiültetéskor vegyük figyelembe a növények hő- és fényigényeit!
*  Déli ablakokba kimondottan meleg- és napfénytűrő virágokat ültessünk. Az északi oldalra az árnyékot kedvelők kerüljenek. A növények számára a keleti és délkeleti fekvés a legelőnyösebb. A legkritikusabb ablakok a nyugatiak, illetve délnyugatiak. Az erős fényt és meleget csak a legedzettebb növényeink viselik el.
*  A széljárás erőssége is megszabhatja a virágok kiválasztását. Szeles helyre törékeny növényeket (futómuskátlit, begóniát) ne ültessünk.
*  Nem minden szobanövény szereti a szabadtéri elhelyezést. Trópusi eredetű növényt (broméliát, orchideát, tarkalevelet ) ne tegyünk ki az ablakpárkányra.
*  A kényesebb virágokat kiültetéskor (kihelyezéskor) fokozatosan szoktassuk a szabad levegőhöz, mivel a külső feltételek erősen különböznek a lakás körülményeitől!
*  A déli és nyugati ablakpárkányokra kitett növényeket naponta, forró napokon pedig többször is öntözzük. Az északi oldalon a kétnaponkénti öntözés is elegendő. A tápanyagokat a virág igényeinek megfelelően tápoldattal pótoljuk.
*  Ha virágcserepet, ládát helyezünk ki, akkor építsünk kívülről stabil korlátot, hogy a legerősebb szél se tudja kiemelni onnan. A cserepek alá tegyünk tálcát, hogy a kifolyó vizet felfogja. A ládák színe mindig harmonizáljon a környezettel, ne legyen feltűnő, a virágok így jól érvényesülnek.(1995)
 
Haztartasilexikon.blog.hu szerkesztett változata!