FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ABLAKKERET
     (tisztítása)
 
*  Az ablakmosást mindig a kerettel kezdjük, így elkerülhetjük a kétszeres tisztítást.
*  A mázolt ablakkeretet vízzel hígított denaturált szeszbe (egy liter víz, 2 dl denaturált szesz) mártott, alaposan kicsavart ronggyal töröljük tisztára. Száraz flanelruhával fényesítsük.
*  A légypiszkot tisztítószeres ruhával dörzsöljük le. A törlőruha csak nedves legyen. Legkönnyebben frottírruhával jön le a légypiszok.Ha a keret nagyon piszkos, használjunk folyékony súrolószert vagy szalmiákszeszt.
*  Mellőzzük az erős tisztítószereket! Ezek nemcsak a piszkot dörzsölik le, hanem a festék (lakk) felső rétegét is vékonyítják, így az veszít fényéből.
*  Keskeny ecsettel vigyünk fel lenolajat a keretre, majd puha ronggyal dörzsöljük bele. Vigyázzunk, hogy az üvegtáblát ne kenjük össze!
*  A viaszolt fakeret tisztításával legyünk óvatosak. Csak langyos mosószeres vízzel mossuk le, vagy a padlóhoz, bútorhoz használatos folyékony viasszal töröljük át. Puha ronggyal fényesítsük.
*  A mázolt ablakkeretet az erős napfény és az eső káros hatásától olajozással védjük. Keskeny ecsettel kenjük a lenolajat a keretre, majd puha ronggyal dörzsöljük bele.
*  Az alumínium keretet elegendő forró, mosószeres vízzel lemosni. Az erősen szennyezett felületet viszont finom fémszivaccsal töröljük át, majd lúgos, meleg vízzel mossuk le (egy liter víz, 4 evőkanál lúg) és puha ruhával töröljük szárazra. Ú jra fényes lesz és eredeti fényében fog csillogni.
*  A megfeketedett alumínium keretet félbevágott citrommal varázsolhatjuk újjá. A felületeket alaposan dörzsöljük be vele, majd nedves ruhával töröljük át. A fém visszakapja eredeti fényét. Súrolóport ne használjunk, mert megkarcolja! Az elhanyagolt fémkeretet csak ezüst politúrral fényesítsük. (1989)
 
Haztartasilexikon.blog.hu szerkesztett változata!