FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ABLAKKERET
     (mázolása)
 
*  Csak jól előkészített, megfelelően alapozott keretet mázoljunk.
*  Ha a keret nem volt még festve, sovány (10% lakkbenzinnel vagy terpentinnel hígított) festékkel vonjuk be, majd alapozzuk. Az alapozást lehetőleg olyan színű festékkel végezzük, amilyen a végső szín lesz. Ha már festett felülettel van dolgunk, az alapozás művelete elmaradhat.
*  A mázolást meleg, száraz időben végezzük. Ilyenkor a festék gyorsan megszárad, és az ablakot beragadás nélkül zárhatjuk. Ha mégis be kell csuknunk a félig száraz ablakkeretet, vékonyan zsírozzuk be a záródó felületek mentén.
*  Az ablakkilincset vagy fogantyúkat festés előtt szedjük le. De leszerelés nélkül is megvédhetjük a vasalásokat, ha bekenjük őket vazelinnal, esetleg zsírral.
*  Az üveget is védjük a festéktől. A széleit fedjük be papírcsíkkal vagy öntapadós szalaggal. Még a festék teljes száradása előtt húzzuk le a védőréteget!
*  A festést mindig a vízszintes felületekkel kezdjük, csak utána térjünk át a függőlegesre. Ügyeljünk a sarkokra is, azokat külön ecsettel fessük be. A legvégén mázoljuk le az ablakpárkányt.(1989)