FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ABLAKSZIGETELÉS
     (házilag)
 
*  Ha az ablak nem zár tökéletesen, a hornyok között kisebb-nagyobb rések vannak, akkor tömíteni, szigetelni kell.
*  A hézagokat leggyorsabban öntapadós réstömítővel tudjuk elzárni, és megakadályozni a hornyok közötti légmozgást, a hideg beáramlását.
*  A kisebb rések lezárására a legegyszerűbb megoldás a poliészter habcsík. Könnyen felragasztható, de nem tartós, hamar deformálódik. Évenként kell cserélni. Légzáró képessége is gyenge.
*  Ha a hézagok nagyobbak, használjunk gumiprofilokat. Az ilyen gumik rendkívül lágyak, rugalmasak, az ablakok zárásakor nem okoznak feszültséget a tok és a becsukott szárnyak között. A réseket tökéletesen zárja.
*  Ha öntapadó szigetelőt használunk, azt mindig zsírtalanított, mázolt felülethez nyomkodva ragasszuk fel, mert csak így tapad. Fontos, hogy pontosan mérjük ki és jól illesszük a helyére a tömítőt. A védőfóliát ne húzzuk le róla teljesen, mert a ragasztó megsérülhet, összeragadhat. Legjobb azt fokozatosan eltávolítani.
*  Jó és viszonylag olcsó szigetelő a lágy, rugalmas szilikonos massza. A résekbe könnyen belenyomható, szilárdulása után formatartó. Ha a tok és a szárnyak közé nyomjuk, felveszi az ablak alakját, ezáltal tökéletesen zár. De csak száraz, tiszta és zsírmentes felületeken tapad!
*  Hogy a szárnyak ne ragadjanak össze, a szigetelőmasszára szikkadásig mindig tegyünk teflonszalagot, vagy fedjük be vékony műanyag fóliával. (1985)
 
Haztartasilexikon.blog.hu szerkesztett változata!