FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ABLAKÜVEG
     (párásodás)
 
*  Hideg időben nem párásodik be az üveg, ha belső felét glicerinbe vagy fagyálló folyadékba mártott ronggyal vékonyan áttöröljük, majd száraz, puha ruhával fényesre dörzsöljük. Az áttörlést időnként meg kell ismételni!
*  Akkor sem párásodik az ablaküveg, ha szappanos vízzel lemossuk, alaposan leöblítjük és hagyjuk megszáradni. Ezután tiszta szappanos ronggyal vékonyan újból áttöröljük. De glicerinszappannal közvetlenül is bekenhetjük az üvegtáblát, amit 10 naponként ismételjünk meg.
*  A lakásban az ablakok párásodását szellőztetéssel könnyen megelőzhetjük. A légcsere csökkenti a levegő páratartalmát, így nem csapódik le az üveg belső falára. A pára a lakásban mindig az ablakon jelenik meg, mivel ez a lakás leghidegebb pontja.
*  A fürdőszobában a tükör párásodását is elkerülhetjük, ha tömény lúggal bekenjük, vagy nedves szappannal bedörzsöljük, majd tiszta vászonnal, illetve szarvasbőrrel áttöröljük. Ha a párásodás már megtörtént, a párát szellőztetéssel vagy hajszárítóval tüntessük el.(1985)