FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ABLAKÜVEG
     (páramentesítése)
 
*  Hideg időben nem párásodik be az üveg, ha belső felét glicerinbe vagy fagyálló folyadékba mártott ronggyal vékonyan áttöröljük, majd száraz, puha ruhával fényesre dörzsöljük. Az áttörlést időnként meg kell ismételni!
*  Akkor sem párásodik az ablaküveg, ha szappanos vízzel lemossuk, alaposan leöblítjük és hagyjuk megszáradni. Ezután tiszta szappanos ronggyal vékonyan újból áttöröljük. De glicerinszappannal közvetlenül is bekenhetjük az üvegtáblát. A bekenést 10 naponként ismételjük meg.
*  A lakásban az ablakok párásodását szellőztetéssel könnyen megelőzhetjük. A légcsere csökkenti a levegő páratartalmát, így nem csapódik le az üveg belső falára. A pára a lakásban mindig az ablakon jelenik meg, mivel ez a lakás leghidegebb pontja.
*  A fürdőszobában a tükör párásodását is megelőzhetjük, ha tömény lúggal bekenjük, vagy nedves szappannal bedörzsöljük, majd tiszta vászonnal, illetve szarvasbőrrel áttöröljük. Ha a párásodás már megtörtént, a párát szellőztetéssel vagy hajszárítóval tüntessük el.(1985)
 
Haztartasilexikon.blog.hu szerkesztett változata!