FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ACETON
     (tisztításra)
 
*  Az aceton nagyon hatékony oldószer. Jól használhatjuk zsírfoltok, ragasztók eltávolítására és különböző lakkok, festékek hígítására. Acetát szálból készült anyagot azonban nem tisztíthatunk vele, mert az acetát feloldódik benne.
*  A körömről a lakk lemosására, a műköröm oldására az aceton tartalmú körömlakklemosó a legjobb. Viszont ez az oldószer nem alkalmas folttisztításra, mert olajjal kevert, és így foltot hagy.
*  Az aceton a pillanatragasztó kitűnő oldószere. Ha a pillanatragasztó hozzátapadt a bőrünkhöz, vagy a ragasztás nem sikerült tökéletesen, a ragasztót acetonnal feloldhatjuk. Ilyenkor az oldószerből tegyünk egy kis adagot a vattára, és kenjük be vele a ragasztót. A ragasztó feloldódik és megszűnik a tapadása.
*  Ha bőrünket kezeljük, legyünk óvatosak, mert az aceton zsírtalanítja a bőrfelületet, ezért az könnyen felszakad, felreped. Használata után szappannal mindig mossunk kezet és kenjük be bőrápolóval, hogy helyreálljon a bőr eredeti állapota és megszűnjön a szárazsága.
*  Ha a textilanyagból acetonnal távolítjuk el a ragasztót, többször kenjük be az érintett felületet, miközben dörzsöléssel rétegről rétegre szedjük ki a foltot. Először a külső, majd a belső oldalon végezzük el a műveletet. A tisztítással vigyázzunk, mert az acetontól kifakulhat az anyag.
*  Ha fára, padlóra, parkettára stb. került a ragasztó, először mindig acetonnal lágyítsuk meg, és ezután próbáljuk eltávolítani kefével, spatulával, vagy pengével.(1989)