FÕOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...

Házi praktikák

      Tippek

témakörök

knol.google

wikipedia

társoldalak

tartalomjegyzék

jelenleg

lexikonok
receptek
érdekességek
otthon

hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
online
FOMOZAIK

Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÁFONYAFOLT
     (tisztítása)
 
*  A folt tisztítását azonnal kezdjük meg, mert a friss folt mosással is eltávolítható. A vízbe mindig tegyünk szalmiákszeszt vagy bóraxot.
*  Ha a folt régi (és az anyag engedi), akkor legalább egy órán keresztül hagyjuk meleg vízben (a vizet cseréljük), majd enzimes mosószerben mossuk ki. Ha még halványan látszik, akkor bóraxos oldatban is áztassuk, majd újból mossuk ki.
*  A színes gyapjúszövet foltjait elõször szappanoldatban áztassuk, de egy-két evõkanálnyi szalmiákszeszt is adjunk hozzá. Ha a folt már kellõ ideig ázott, langyos, szappanos vízzel mossuk tisztára.
*  A nem forrázható textíliák tisztításához használjunk citromlevet vagy ecetet. A foltot ezek egyikével alaposan itassuk át, majd néhány perc múlva langyos vízben öblítsük ki. Ha az anyag festett, elõször mindig végezzünk próbatisztítást.
*  A nehezen eltávolítható foltnál erõsen hígított szalmiákszeszt (egy liter víz, tíz evõkanál szalmiákszesz) használjunk. Az oldattal enyhén dörzsöljük be a foltot, majd hideg vízzel öblítsük. Fehér anyagok esetében a megmaradt festékanyagot hidrogén-peroxiddal vagy hipóval fehérítsük.(1985)
 

Haztartasilexikon.blog.hu szerkesztett változata!