FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
AJÁNDÉKOZÁS
     (illemtana)
 
*  Az ajándék a figyelem és a szeretet kifejezője. Ezért csak megfontoltan, jól átgondolva vegyünk ajándékot. A gondolkodás nélkül vásárolt ajándék gyakran az ellenkező hatást váltja ki. Vigyázzunk arra is, hogy ajándékozással illetlenséget se kövessünk el (a nem dohányosnak cigarettát, szivart ne vegyünk, a nyelvet nem beszélőnek idegen nyelvű könyvet ne ajándékozzunk).
*  Az ajándék lehetőleg egyénre szabott legyen. Így okozzuk a legnagyobb örömet az ajándékozottnak. Ajándékunk akkor lesz igazán sikeres, ha ismerjük a megajándékozott kívánságát, hobbiját.
*  Az ajándékot szívesen kell fogadni és meg kell köszönni. Akkor is köszönjük meg, ha nem személyesen adták át. Az ajándékot csak akkor utasítsuk vissza, ha az illemszabályokba ütközik.
*  Nem illik a kapott ajándékra megjegyzést tenni, csalódást mutatni. Az ajándékot az ajándékozó jelenlétében illik kicsomagolni. A becsomagolt ajándékot megköszönés után nem illik félretenni.
*  Virágot, édességet, könyvet bárkinek, bármikor adhatunk, még alkalom sem kell hozzá. Családon belül pedig mindent lehet ajándékozni, ami örömöt okoz. A virágnál fontos, hogy helyesen válasszuk ki a növényt (szín, fajta), és betartsunk néhány illemszabályt (páratlan szám). Az ajándékba kapott virágot azonnal csomagoljuk ki és tegyük vízbe.
*  Használt tárgyat nem illik ajándékba adni, de műtárgyakat, értékes porcelánokat, antikvár könvvet mindig ajándékozhatunk.
*  Az ajándékot minden esetben gondosan és szépen csomagoljuk be. A szép csomagolás emeli az ajándék értékét. Csomagoláskor vigyázzunk, hogy ne maradjon a csomagban árcédula, blokk.(1985)
 
Haztartasilexikon.blog.hu szerkesztett változata!
/FONT>