FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
AKKUMULÁTOR
     (gondozása)
 
*  Az akkumulátort télen-nyáron karban kell tartani. Nyáron a magas hőmérséklet, a nagy páratartalom, télen a hideg és a fagy miatt. Az elmulasztott gondoskodás a telep korai elöregedését okozza.
*  Az akkumulátor mindig száraz és tiszta legyen. A pólusokat és a csavaros kupakokat rendszeresen takarítsuk le. Erős sóképződéskor a telepet szereljük ki, úgy mossuk le, különben a lehulló só a motortérben rozsdásodást okozhat.
*  Kiszerelésekor a sarukat ne feszegessük, ne ütögessük, mert a cellafedelek megsérülnek. Ha nem tudjuk leszedni, mosószeres vízzel mossuk át őket, ettől meglazulnak, könnyen leszedhetők lesznek. Visszaszerelés előtt a pólusokat és a saruk érintkező felületeit csiszoljuk át, majd kenjük be savmentes zsírral.
*  Havonta egyszer ellenőrizzük az elektrolit szintjét. Utántöltésre desztillált vizet használjunk. A cellákba csak annyi vizet töltsünk, hogy a folyadékszint a lemezek felett legyen. Időnként ellenőrizzük a sav sűrűségét is, mert ebből pontosan megállapíthatjuk az akkumulátor töltöttségi fokát.(1985)