FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
AKVÁRIUM
     (gondozása)
 
*  A víz hőmérsékletét rendszeresen ellenőrizzük, hogy a halak számára mindig megfelelő legyen. Ha szükséges, fűtsük vagy hűtsük a vizet. Jó, ha a medence vízébe hőmérőt helyezzünk.
*  A halakat egyenletesen etessük, csak annyit adjunk nekik, amennyit azonnal elfogyasztanak, mert különben az eleség bomlani kezd, és mérgezi az akvárium vizét.
*  Az akváriumból hetente legalább egyszer iszaplopóval távolítsuk el a hulladékot. Havonta végezzünk nagytakarítást. Az erősen bealgásodott üvegfalat zsilettpengével tisztítsuk meg. A növényekről szedjük le a letört, elkorhadt leveleket, hajtásokat. Ha a víz felszínén zsírszerű réteg (porréteg) jelenik meg, az úszónövényzet eltávolítása után a felszínen húzzunk végig egy itatóspapírt. A porréteg eltűnik.
*  Ha a gondos kezelés ellenére a víz zavarossá válik, pusztulnak a növények, az akváriumot teljesen ürítsük ki. A halakat rakjuk át egy másik edénybe, majd a növényzetet távolítsuk el. Ezután mossuk át a homokot, és telepítsük újra az akváriumot.(1995)