FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ALKOHOL
     (tisztításra)
 
*  A háztartás számos területén használhatjuk. Nélkülözhetetlen ruhatisztításnál, mosásnál, takarításnál, mosogatásnál, bútorápolásnál, a foltok eltávolításánál, festésnél stb.
*  Az ablaküvegek akkor lesznek tökéletesen tiszták, ha az öblítővízbe néhány evőkanál alkoholt keverünk. Ha pedig a kristályüvegtárgyakat mosogatás, öblítés és száradás után alkohollal áttöröljük, ragyogni fognak.
*  A márványról a zsíros és olajos folt eltüntetése sem okoz gondot. A foltos részt egyszerűen bekenjük alkohollal, majd nedves ruhával letöröljük, és utána a márványt fényesítjük. A piszkos, foltos, gyűrött bársonyt is könnyen felfrissíthetjük alkohollal, ha egy puha kefét alkohol és víz keverékével benedvesítünk, majd óvatosan végigkeféljük az egész anyag felületét. Levegős helyen felakasztva szárítsuk!
*  Az alkoholt sikeresen alkalmazhatjuk a folttisztításnál. Eltávolíthatjuk vele az ajakrúzst, kávéfoltot, sörfoltot, filctoll nyomot, fűfoltot. Az esetek többségében az anyag foltos részét be kell áztatni az oldatba, majd átdörzsölni.
*  Vannak tárgyak (pl. elefántcsont, szemüveglencse), melyeket csak alkohollal szabad tisztítani. Ezeket először dörzsöljük át alkohollal, majd vattával töröljük szárazra. A nehezen megközelíthető helyeken a lerakódásokat fültisztítóval vagy pálcikára tekert vattával tüntessük el.(1995)