FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ALOE VERA
     (nevelése)
 
*  Afrikai származású pozsgás gyógynövény. Narancsszínű virágai nyár elején jelennek meg. Különösebb gondozást nem igényel. Csak a túlöntözésre és a fagyra érzékeny.
*  A világos, napos helyet és szobahőmérsékletet szereti. Télen a lakásban hidegebb is lehet, de 10 C fok alá ne süllyedjen a hőmérséklet. Az aloé bírja a száraz levegőt.
*  A szobában átteleltetett növényt május végén kihelyezhetjük a kertbe napos vagy félárnyékos helyre. De előbb mindig félárnyékba tegyük, később már elviseli a forró napot és a szelet is. Szeptember végén vigyük vissza a lakásba.
*  Talajban nem válogat. A legjobb számára a jó vízáteresztésű, érett talaj, amiben homok is van. Kiültetéskor adjunk neki érett marhatrágyát. Minden évben tavasszal ültessük át.
*   A helyes öntözés nagyon fontos! Mindig akkor locsoljuk meg, amikor száraznak érezzük a cserép földjét. A talajt jól itassuk át, de az alátétedényben soha ne álljon víz.
*  Legegyszerűbben sarjleválasztással szaporíthatjuk.
*  A növény nedvét sokféle célra használhatjuk. A legjobb hatása a friss leveleinek van. Enyhíti a bőrgyulladásokat, remekül segít a száraz arcbőrön. Kiváló a bőrpír, leégés, égési sérülések kezelésére. Emésztési problémák esetén is sikeresen alkalmazható.
*  A hatóanyagot közvetlenül a levélből nyerhetjük. A növényről vágjunk le egy idősebb levelet, majd a levét (gélt) nyomjuk rá a kezelendő bőrfelületre, melyet előtte megtisztítottunk.