FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ALUMINÍUM EDÉNY
     (tisztítása)
 
*  Alumínium edényt forralással és fertőtlenítő hatású mosószerrel tisztítsunk. Az alumínium könnyen karcolódik, és a karcolások mélyedéseiből igen nehéz a szennyeződéseket eltávolítani.
*  Lúgos szereket ne használjunk, mert a lúg megtámadja a fémet. Ajánlatos a többi zománcozott edénytől elkülönítve mosogatni.
*  Ha nagyon zsíros az edényünk, előbb újságpapírral dörzsöljük le, majd forró vízzel öblítsük. Amennyiben az edényt sikálnunk kell, használjunk finom fémgyapotot vagy súrolóanyagot. Durva kőporral sohase tisztítsuk, és késsel se próbáljuk levakarni a szennyeződéseket.
*  Ha az edény elszíneződött, főzzünk benne rebarbarát vagy almahéjat, így a foltok eltűnnek a felületéről. Ha viszont megszürkült, félbevágott citrommal dörzsöljük fényesre. A nyers paradicsomtól is megtisztul.
*  Alumínium edényben ne főzzünk, és ne tároljunk savanyú ételeket. De nem jó benne főzni a héjas burgonyát sem, mert az edény megfeketedik.
*  Az alumínium felületére a vízkő könnyen kicsapódik. Ezért időnként tanácsos a vízkőtől is megtisztítani. A vékony követ súrolással szedjük le, a vastagabb vagy a nehezen elérhető réteget vízkőoldóval oldjuk fel.(1995)