FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
AMARILLISZ
     (gondozása)
 
*  Az amarilliszt novembertől februárig hajtathatjuk lakásban. A hagymát akkor ültessük el tőzeggel kevert általános virágföldbe, ha a csúcsán megjelennek a hajtáskezdemények. Ügyeljünk arra, hogy a hagyma felső harmada ültetéskor ne kerüljön a föld alá.
*  A cserepezett növényt állítsuk világos, 18-20 C°-os helyiségbe. Legjobb, ha napos ablak elé kerül. Mikor a virágrügy és a virágszár elérte a 15-20 cm magasságot, a levegő hőmérsékletét 22-23 C°-ra növelhetjük. Amint kibontotta szirmait, tegyük hűvösebb helyiségbe, így a virágzás tartósabb lesz.
*  A virágrügy megjelenéséig a növényt csak annyira öntözzük, hogy a talaj nyirkos maradjon. Ha a növény fejlődésnek indul, kezdjük el a rendszeres locsolást, de ne öntözzük túl a növényt. Hagyjuk, hogy az öntözések között a föld kiszikkadjon. Elvirágzás után fokozatosan csökkentsük a víz adagolását. A locsolást szeptemberben hagyjuk abba. Havonta legalább kétszer tápoldatozzuk.
*  Ha a levelek elszáradnak, szeptemberben a hagymát vegyük ki a cserépből, hagyjuk pihenni száraz, sötét, hűvös (kb. 16 C°-os) helyiségben. Legalább hat hétig pihentessük. Csak megfelelő pihentetés után fog ismét virágozni.