FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ANTIK EZÜST
     (tisztítása)
 
*  Ha azt szeretnénk, hogy ezüst tárgyaink mindig újszerűek maradjanak, rendszeresen kell gondoznunk őket. Legjobb idejében megakadályozni rajtuk az ezüstszulfit kialakulását. De ne tisztítsuk túl az antik ezüstöt, mert vonzereje patinájában rejlik.
*  Ha ezüst tárgyaink foltosak, puha pamut kendővel dörzsöljük át őket. Csillogni és ragyogni fognak. Ha dörzsöléssel nem sikerül megtisztítanunk, használjunk ezüsttisztító folyadékot. A folyadék alkalmazásával azonban legyünk óvatosak. Köves vagy gyöngyös ezüsttárgyaknál ne használjuk. Antik ékszerek és tárgyak tisztítására sem ajánlott!
*  A nagy tisztaságú ezüst vagy antik ezüst dísztárgyakat szappanos vízzel is lemoshatjuk, így megőrzik szépségüket. Fontos, hogy mindig puha ruhával töröljük szárazra őket.
*  Ha ezüst tárgyainkat nem használjuk, illetve ékszereinket nem viseljük, tegyük el légmentesen zárt, száraz helyre. Megőrzik fényüket és nem is karcolódnak össze.
*  Ha antik tárgyaink használat, illetve hordás közben veszítenek sötét színezetükből, és előtűnik rajtuk az ezüst eredeti, világos színe, csak puha ruhával törölgessük, és kerüljük gyakori mosogatásukat. (1995)