FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ARANYLÁNC
     (tisztítása)
 
*  Hordás közben az aranylánc is piszkolódik, a szemek eltömődnek, ezért időnként tisztítani kell. Legkönnyebben szappanos vízzel moshatjuk át, amihez néhány csepp szalmiákszeszt is cseppentsünk.
*  A láncot tegyük egy tálba, öntsünk rá szappanos vizet, és hagyjuk ázni legalább egy órát. Utána a szemeket puha fogkefével tisztítsuk ki. Ha a szennyeződés nehezen távolítható el a szemek belsejéből, adjunk a vízhez kevés háztartási ammóniát is. Öblítsük langyos vízzel, puha kendővel szárítsuk. Végül szarvasbőrrel óvatosan dörzsöljük fényesre.
*  Ékszerünk tisztításához használhatunk cigarettahamut és nedves sütőport is. Öblítsük alkoholban. Hagyjuk megszáradni.
*  Ha nyakláncunk levétele után összecsomósodott, helyezzük egy darabka műanyag fóliára, majd csepegtessünk rá néhány csepp babaolajat vagy étolajat, és két nagyobb varrótű segítségével óvatosan bontsuk ki a csomót. Ha kicsomóztuk, csöpögtessünk rá szalmiákszeszt, és mossuk le szappanos vízzel. Puha ronggyal töröljük szárazra. A használaton kívüli láncoknál a csomókat elkerülhetjük, ha a láncvégeket összekapcsoljuk!(1995)