FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÁRVÁCSKA
     (kertben)
 
*  Kertben napos helyre, tápanyagokban gazdag talajba ültessük. Tavasszal az üresen álló erkély- és balkonládákban is nevelhetünk árvácskát. Pompás színekben viríthat a nyári virágok megjelenéséig.
*  Vásárolhatunk palántákat, de magunk is szaporíthatjuk magról. A magokat július végén ültessük kerti hidegágyba. A vetés ritka legyen, hogy a palánták ki tudjanak fejlődni. Ha a vetés sűrűre sikerül, ritkítsuk ki, tűzdeljük át. Gond nélkül átültethetők!
*  A palántákat 20x20 cm sor- és tőtávolságra ültessük, így mutatnak a legjobban. A beültetett vagy átültetett palántákat azonnal locsoljuk be. Száraz időjárásban pedig rendszeresen öntözzük, hogy a növény jól begyökeresedjen. Mindig friss, jól fejlett, bokros palántákat vásároljunk!
*  Bár az árvácska nem fagy meg, mégis célszerű lombbal betakarni a fagyok előtt, hogy a növény kemény hidegben is tudjon vizet felvenni. Víz nélkül a növény kipusztul. Csak a jól begyökeresedett növény vészeli át a fagyokat. Ezért legkésőbb októberig ültessük ki a palántákat. Így elég idejük marad, hogy begyökeresedjenek.
*  Az árvácskák kiültetését kombinálhatjuk hagymás növényekkel is. Szép és látványos, ha közéjük tulipánt vagy nárciszt is teszünk. A növény az időjárástól függően május végéig, június elejéig virágzik