FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
AUSZTRÁL KÚSZÓKA
     (nevelése)
 
*  Ausztráliából került Európába. Fogazott, zöld leveleivel igen mutatós dísznövény. Elágazó indáival kapaszkodik a támasztékokba. Gyors növésű növény. Jól használható térelválasztóként.
*  Világos, közvetlen napsütés nélküli helyeket kedveli egész évben. A növény jól fejlődik szobahőmérsékleten. Télen a 12 C fok is megfelel számára.
*  Télen-nyáron mérsékelten öntözzük. A földje mindig legyen nedves. Száraz, meleg időben permetezzük a leveleket. A cserepet állítsuk nedves kavicsrétegre. Tavasszal és nyáron kéthetenként tápoldatozzuk.
*  Ha sok a gyökere, tavasszal ültessük át a gyökerek és a tő megsértése nélkül nagyobb cserépbe. Csak tőzeg alapú földkeveréket használjunk!
*  Hogy a növény jobban elágazzon, az új hajtásokat tavasszal csípjük le. A felkopaszodott szárakat pedig vágjuk le.
*  Dugványozással szaporíthatjuk. Tavasszal vagy nyáron 2-3 leveles hajtásokat vágjunk. Helyezzük őket tőzeg és homok keverékébe. Ha a gyökerek megjelennek, a növényt ültessük át megfelelő cserépbe.
*  Száraz környezetben a növényen takácsatkák és viaszos pajzstetvek jelennek meg. Megelőzhetjük a fertőzést, ha meleg időben többször lemossuk a leveleket. Gyakori probléma a levélfoltosodás. A leveleken barna foltok jelennek meg. A túlöntözés okozza.