FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
AZÁLEA
     (gondozása)
 
*  A virágzó azáleát tegyük világos, hűvös helyre, az ablak közelébe. A közvetlen napsütéstől azonban óvjuk. A meleg, száraz levegőn elpusztul. Kedvező feltételek között viszont két hónapon át is virágozhat.
*  Rendszeresen locsoljuk, de ne öntözzük túl. A virág talaja mindig legyen nedves. Ha a talaj kiszárad, a virágok és a bimbók lehullanak. Az öntözéshez legjobb az esővíz. Amikor csapvízzel öntözünk, csak állott vizet használjunk. A hideg, klóros víz virágpusztulást és levélhullást okozhat
*  Az elvirágzott növényt hűvös, párás körülmények között tartsuk. Ha van kertünk, májusban ültessük félárnyékos helyre. Legjobb cserepestől kisüllyeszteni. Nyáron tápoldatozzuk. Ősszel vigyük vissza a lakásba. Világos, hűvös helyen teleltessük, mérsékelten öntözzük. Márciusban ismét tegyük meleg helyre, rendszeresen öntözzük, hogy a virágzás meginduljon.
*  Elvirágzás után ültessük át tőzeg, lombtrágya, fenyőtű és homok keverékébe. Átültetésre kétévenként kerüljön sor. Ilyenkor vágjuk vissza a növényt, hogy a következő évben erőteljes hajtások fejlődjenek. (1985)