FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
AZÁLEA
     (gondozása)
 
*  A virágzó azáleát tegyük világos, hűvös helyre, az ablak közelébe. A közvetlen napsütéstől azonban óvjuk. A meleg, száraz levegőn elpusztul. Kedvező feltételek között viszont két hónapon át is virágozhat.
*  Rendszeresen locsoljuk, de ne öntözzük túl. A virág talaja mindig legyen nedves. Ha a talaj kiszárad, a virágok és a bimbók lehullanak. Az öntözéshez legjobb az esővíz. Amikor csapvízzel öntözünk, csak állott vizet használjunk. A hideg, klóros víz virágpusztulást és levélhullást okozhat
*  Az elvirágzott növényt hűvös, párás körülmények között tartsuk. Ha van kertünk, májusban ültessük félárnyékos helyre. Legjobb cserepestől kisüllyeszteni. Nyáron tápoldatozzuk. Ősszel vigyük vissza a lakásba. Világos, hűvös helyen teleltessük, mérsékelten öntözzük. Márciusban ismét tegyük meleg helyre, rendszeresen öntözzük, hogy a virágzás meginduljon.
*  Elvirágzás után ültessük át tőzeg, lombtrágya, fenyőtű és homok keverékébe. Átültetésre kétévenként kerüljön sor. Ilyenkor vágjuk vissza a növényt, hogy a következő évben erőteljes hajtások fejlődjenek. (1985)