FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BABAFÜRDETÉS
     (teendők)
 
*  Fürdetéskor a kisbabát úgy tegyük a kádba, hogy félig ülőhelyzetben legyen, a feje és a háta alkarunkon nyugodjon, közben erősen fogjuk. A babát még akkor is fogni kell, ha már tud ülni. A kádban egyedül hagyni nem szabad!
*  A mosdatást kézzel vagy puha mosókesztyűvel végezzük, és babaszappant használjunk. A szivacs kevésbé jó, mert nehezen tisztítható! A csecsemő arcát csak tiszta vízzel mossuk le. A fejét hetente egyszer babasamponnal mossuk meg, ügyelve arra, hogy a gyerek fülébe ne kerüljön víz. A kisbabát tiszta vízzel öblítsük le. Az öblítővíz a fürdővíznél 1-2 fokkal hűvösebb is lehet.
*  A babát ne fárasszuk hosszas fürdetéssel. Hat hónapos korig öt percnél tovább ne fürdessük, később is legfeljebb 10 percig. Ha nem tudjuk megfürdetni a kisbabát, arcát, kezét és popsiját akkor is mossuk meg.
*  A megfürdetett babát puha anyagból készült fürdőlepedőbe göngyöljük, és töröljük jó szárazra. A testét sohase dörzsöljük! Ha a hajlatokat jól megszárítottuk, 2-3 hónapos korig kenjük be babaolajjal vagy krémmel. Babahintőport nem tanácsos használni, mert szárítja a bört.