FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BANÁN
     (étkezésre)
 
*  Kissé sárgás, nem teljesen érett banánt vásároljunk. A lakásban hagyjuk beérni. Érlelésre az ideális hőmérséklet a 12-13 C fok. A banán akkor jó, ha a héja már szép sárga, és apró fekete pöttyök is megjelentek rajta. Hűvös helyen ne tartsuk, mert a hidegben a héja gyorsan megbarnul.
*  Ha a megvásárolt banán nagyon zöld, az érés folyamatát úgy gyorsíthatjuk meg, hogy papírba (újságpapírba is lehet) csomagoljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk érni.
*  A meghámozott és összevágott banán gyorsan barnul, az elszíneződést megelőzhetjük, ha a banándarabokat meglocsoljuk egy kevés citromlével.
*  A lágy, édes és ízletes húsú banánt nemcsak nyersen fogyaszthatjuk, hanem felhasználhatjuk krémek, sütemények, saláták készítéséhez is. Könnyen és gyorsan emészthető. Különösen előnyös a csecsemők táplálékának kiegészítésére, mert tiszta, egészséges, vitaminban dús, mag nélküli gyümölcs.
*  A banánt felhasználás előtt nem fontos megmosni, mivel a gyümölcs húsát a héja védi a piszoktól, portól. Ez az egyetlen gyümölcs, amit kézmosás nélkül is elfogyaszthatunk. Ezért különösen alkalmas higiénikus étkezésre utazáskor, kiránduláskor.
*  A héj eltávolítását mindig a banán tompa végén kezdjük. A burkot nyissuk meg, és a héjat a szár felé, körbe húzzuk le. A gyümölcs húsa pépes, az aromát adó illóanyagai kellemesek.(1995)