FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BANÁNFA
     (lakásban)
 
*  A banánfa a lakásban tágas helyet igényel, mivel elérheti a 2 méteres magasságot, a levelei pedig széltében az egy métert. Elhelyezhetjük télikertben vagy verandán is. Nyáron kitehetjük a szabadba.
*  A sok fényt szereti, a közvetlen napsütést is elviseli, de nyáron a tűző nap megperzselheti a fiatalabb leveleket. Ilyenkor a növényt árnyékoljuk vagy tegyük védett helyre. Ha a lakásban a hőmérséklet meghaladja a 21 C fokot, szellőztessünk. Télen a hőmérséklet nem csökkenhet 18 C fok alá.
*  Tavasztól őszig rendszeresen öntözzük. Télen viszont csökkentsük az öntözést, de a virág földje (még az alsóbb rétegei is) mindig legyen nedves. Melegben a növény leveleit is permetezzük, mert nyirkosan kell tartanunk. A permetezés és a nedves levelek száradása során a növényt nem érheti a nap. A növekedés időszakában kéthetente tápoldatozzunk.
*  A kisebb növényeket tavasszal ültessük át laza, vízáteresztő földbe. A nagyobb virágok esetében a talaj felső (3-5 cm) rétegeit cseréljük le frissre.
*  Sarjakról szaporíthatjuk. Az idősebb növények mellett kifejlődött sarjakat tavasszal válasszuk le és ültessük cserépbe.