FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BÉKACOMB
     (elkészítése)
 
*  A hidegvérű gerincesek közül a békák húsát is felhasználhatjuk étkezésre. Leginkább a kecskebéka húsa a legelterjedtebb. De felhasználható még a gyepi béka és az ásóbéka is.
*  Nálunk elsősorban a combját fogyasztják. Több országban viszont feldolgozzák az egész állatot.
*  A béka húsa fehér, zsenge, ízletes és könnyen emészthető. Tavasszal, ivarzás előtt a legízletesebb. Ilyenkor legjobb befogni, és ételnek elkészíteni. Párosodás idején a húsnak már kellemetlen mellékíze van.
*  Ha békacombot vásárolunk, a húsa legyen friss, fehér, feszesen domború. Vegyük figyelembe azonban, hogy frissen nyúzott béka a boltokban aligha kapható, leginkább csak fagyasztottan érhető el.
*  A combokat felhasználás előtt mindig alaposan mossuk meg, és nefelejtsük kivágni a tövükben levő zsigermaradványokat. A fagyasztott árut viszont hagyjuk lassan felengedni, csak utána dolgozzuk fel. A húsuk így szaftos lesz.
*  A békacombból sokféle étel készíthető. Rántva, roston, nyárson stb. süthetjük. De főzhetjük is! Nagyon jó étel készíthető paprikásan, gombamártásban. Sütésnél legyünk óvatosak, mert az omlós, vékony hús könnyen odasül! Egy-egy combot öt-hat percnél tovább ne süssünk.
*  Bármilyen módon is készítjük el az ételt, a húst először mindig sózzuk meg, majd olajos citromlével öntsük le, igényünk szerint fűszerezzük. Finomabb a békecomb íze, ha egy napig pácban tartjuk.