FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BIRKAHÚS
     (elkészítése)
 
*  A birkahúst általában a többi húsokhoz hasonlóan készítjük el, csak jobban fűszerezzük és vörösborral ízesítjük. Több hagymát, fokhagymát és ecetet igényel, de vigyázzunk az ízek harmóniájára.
*  A birka jellegzetes szagát és ízét elvehetjük, ha a faggyús részeket lefaragjuk, a húst fokhagymás ecettel leforrázzuk, majd ecetes vízben fél napig állni hagyjuk. Frissen vágott húst ne dolgozzunk fel!
*  A birka combjait, gerincét egészben süssük. A húsdarabokat fűszerezés után mustárral is bekenhetjük. Sütve így sokkal ízletesebb. Hogy a hús ne száradjon ki, spékeljük meg szalonnával, és sütés közben vörösborral locsoljuk. A sütő ne legyen túl forró!
*  Paprikásnak és gulyásnak az egész birka felhasználható. A feldarabolt húst ajánlatos egy éjszakán át hagymás, ecetes, fűszeres borban áztatni. A csontos részek sem vesznek kárba, mivel kitűnő leves készülhet belőlük.
*  A birkahús elkészítésénél egy főre a szokásosnál nagyobb húsmennyiséggel számoljunk, mivel a birkahús vízvesztesége nagy, és nagyon csontos is.(1995)