FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BŐRKÁRPIT
     (tisztítása)
 
*  A bőrrel kárpitozott bútort elég, ha rendszeresen letöröljük, és néha bekenjük bőrápolóval, majd puha ruhával fényesre töröljük. A bútort lenolajba áztatott ronggyal is portalaníthatjuk.
*  Ha a bőr piszkos, enyhén dörzsöljük le szappanoldatba mártott, nedves kendővel. Hagyjuk megszáradni. Ezután törölgessük át bőrápolószerrel. Vigyázzunk: ne áztassuk el a bőrt!
*  A friss foltot legjobb azonnal kiszedni. Felvert tojásfehérjébe mártott puha ronggyal gyengéden dörzsöljük át az anyagot. A folt eltűnik. Száraz törlőruhával fényesítsük. Ha a folt régebbi, enyhén ecetes-nedves ruhával töröljük le. Száradás után kezeljük bőrápolóval. A tisztításhoz használhatunk tejet is. Még a golyóstolltintát is el tudjuk távolítani!
*  Ha a bőrön már látszik, hogy elvesztette fényét, és mattá vált, frissítsük fel. Frissíteni csak a tiszta, folt nélküli kárpitot szabad. Jó frissítő szer a lenolaj (két rész) és az ecet (egy rész) összefőzött keveréke. A folyadékot vékonyan kenjük rá, majd puha ruhával dörzsöljük fényesre.
*  A bőrt jól tartósítja a terpentinben vagy benzinben feloldott méhviasz. A viasz megakadályozza a bőr víztartalmának csökkenését, így a bőr megtartja lágyságát, nem törik, ám egy idő múlva megsötétedik.
*  A bőr friss és rugalmas marad, ha bedörzsöljük alkohol és glicerin keverékével. Egy evőkanál glicerinhez néhány csepp alkoholt adjunk.
*  Ha a bőrhuzat nagyon rossz állapotban van, hívjunk szakembert.