FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BUGENVILLEA
     (nevelése)
 
*  Dél-Amerikából származik. Kúszónövény, amely cserépben nevelve a nyár folyamán dús lila-piros murva levélhajtásokat fejleszt. Gyorsan nő, eléri a 4 méter magasságot is. A lakásban a kisebb fajtát neveljük.
*  Tavasztól őszig világos, napos és levegős környezetben érzi jól magát. Nyáron kitehetjük a kertbe, erkélyre. Mivel a növény nem képes a saját súlyát megtartani, bot vagy drót támasztékot tegyünk mellé.
*  Meleg időben szükség szerint öntözzük. Öntözések között hagyjuk a talajt egy kicsit kiszáradni. Nagyon nagy melegben a leveleket is permetezzük vízzel. Nem árt tudni, hogy hűvös, csapadékos időben a levelek nem színesednek!
*  Áprilistól októberig hetente adjunk a virágnak tápoldatot. A nyugalmi időszakban a tápoldatozást hagyjuk abba.
*  Ősszel a hűvösebb idő beálltával vigyük a lakásba, és helyezzük világos, hűvös helyre. Helyiség hőmérséklete legalább 10 C fok körüli legyen. A nyugalmi időszakban már csak mérsékelten öntözzünk.
*  Ha szükséges, a növényt tavasszal ültessük át nagyobb cserépbe, jó vízáteresztő földbe. Ilyenkor ajánlatos elvégezni a metszést is. A fejlődő új hajtásokat 3-4 levél felett vágjuk vissza, hogy bokrosodjon.
*  Az otthoni szaporítás nagyon nehéz! Ha mégis megpróbáljuk, a levágott hajtásokat dugványozzuk laza földbe, és helyezzük nedves és meleg környezetbe.
*  A virágot leginkább a víz- és fényhiány, valamint a nagy meleg károsítja. De érzékeny a levéltetvekre, a takácsatkákra is.