FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BÚTOR
     (ápolása)
 
*  Bútorainkat rendszeres portörléssel kell ápolnunk. Tiszta, puha és száraz rongyot használjunk. A poros, piszkos, kirojtosodott portörlő csak nehezíti a munkát. Legmegfelelőbb a flanelanyag.
*  Sose töröljünk nedves ronggyal politúros, aranyozott és furnérozott bútort. A nedvesség a fényezést tönkreteszi, az aranyozást leoldja, a furnért fellazítja, a port a résekbe, sarkokba köti.
*  A lakkozott, mázolt és műanyag bevonatú bútorokat legjobb nedves ruhával portalanítani. A ragacsos, kormos részeket meleg, mosószeres vízzel mossuk le. A zsírfoltokat szalmiákszesszel távolítsuk el. A súrolópor használatát mellőzzük, és ne dörzsöljük a bevonatot durva szivaccsal, ronggyal sem, mert összekarcoljuk a bútort.
*  A fémbútorokat időnként tanácsos lemosni szappanos vízzel, de mindig töröljük szárazra. Az erősen szennyezett, zsíros fémbútorokat mosószeres vízzel, a sárgarézből készült tárgyakat szalmiákkal tisztítsuk. A krómozott felületek tisztántartásánál kerüljük az erős szereket, mert megtámadják a krómot.(1995)