FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BÚTORJAVÍTÁS
     (tippek)
 
*  Ha a fényezett (politúrozott) bútorra víz került, azonnal töröljük szárazra, és pasztázzuk át. A régebbi víz- és nedvességfolt eltűntetésére terpentin és lenolaj fele-fele arányú keverékét használjuk. Ha viszont a fa már megfeketedett, a foltot nagyon finom szemcsézetű csiszolópapírral csiszoljuk át, a nyersfa felületet pácoljuk be (vagy fessük be), és az eredeti felületnek megfelelően fényezzük vagy lakkozzuk.
*  Ha a bútorlapon a forró edény hagy fehér, ill. sárga foltot, étolaj és alkohol egyenlő arányú keverékével tüntessük el.
*  Az égés nyomait denaturált szesszel vagy alkohollal tisztítsuk le. A folt helyét színes viasszal, vagy bútorfényezővel dörzsöljük át, majd az egész felületet fényezzük. A mélyebben beégett, makacsabb foltokat só és étolaj keverékével kenjük be, utána lenolajból és terpentinből készített oldattal dörzsöljük át.
*  A fényezett bútoron a kisebb karcolásokat láthatatlanná tehetjük, ha fehér vazelinnal vagy csukamájolajjal bevonjuk. Száradás után a felületet puha ruhával fényesre töröljük.
*  Értékesebb bútorok rendbehozatalához mindig hívjunk szakembert. (1995)