FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BÜTYÖK
     (kezelése)
 
*  A bütyök kialakulását megelőzhetjük, ill. késleltethetjük, ha helyesen választunk lábbelit, nem hordunk rövid vagy szűk cipőt. Fontos, hogy a cipő ne nyomja és ne dörzsölje lábujjainkat, mert velejárója lehet a nagyujjban található nyáktömlő begyulladása és a bütyök kialakulása.
*  Ha a bütyök még nem fejlődött ki teljesen, rendszeres tornával, a harántboltozatot emelő betéttel, speciális cipő hordásával a panaszok jól kezelhetők, és megállítható a kialakult állapot rosszabbodása is.
*  Ha a bütyök már kialakult, elsősorban a fájdalmakat kell csökkentenünk tágas betétes cipővel, lábfürdővel, a bütyök puhításával. A bütyök puhítása elérhető, ha a kiálló csontos részt naponta bedörzsöljük olíva- és ricinusolaj keverékével. De eredményes lehet a kezelés citromos bedörzsöléssel is.
*  Ha viszont a panasz kezelésekkel, gyógybetét és gyógycipő cipő viselésével, illetve tornával sem enyhíthető, járásunk pedig egyre bizonytalanabbá és nehézkesebbé válik, érdemes műtétre vállalkozni. A műtét során a csontkinövést levésik, és a nagyujj hibás állását korrigálják.