FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
BUZOGÁNYFA
     (gondozása)
 
*  Mexikóból származik. Különleges alakú növény. A hosszú, keskeny levelek a törzs végén csokorban fejlődnek. A törzs alja vastag, erősen kiszélesedik. Víztároló szerepet tölt be.
*  A lakásban önmagában is nagyszerűen mutat. Érdemes jól látható helyen elhelyezni. Nyáron bőséges napfényt, télen világos helyet kíván. Még a festett fal visszaverődő fénye is hasznos számára.
*  A növekedési időszakban kedveli az igen meleg és levegős környezetet. A 21 C° a legjobb számára. Télen elviseli a 10 C°-ot. is.
*  Nyáron bőségesen locsoljuk, a földjét mindig tartsuk nyirkosan. A nagy melegben permetezzük, hogy a levélvégek ne száradjanak el. Télen alig kell öntözni, a fonnyadását azonban előzzük meg. Tavasztó késő őszig kéthetenként tápoldattal pótoljuk a tápanyagokat.
*  Csak akkor ültessük át, ha kinőtte a cserepét. A növény nem szereti a felesleges átcserepezést. Átültetéshez tőzeg alapú földkeveréket használjunk. A jól vízelvezetésről mindig gondoskodjunk!
*  Szaporítása otthon nehezen oldható meg. Leginkább a sarjhatások leválasztásával állíthatnánk elő új növényt, de ezek igen ritkák.
*  A növényt a száraz levegőn a pajzstetvek, illetve a gyapjastetvek támadhatják meg. A levelek lemosásával védekezhetünk ellenük.