FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CÉKLAFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A friss foltot hideg vízzel rögtön mossuk ki. Ha továbbra is látszik, a foltos részt éjszakára áztassuk be mosószeres vízbe. Reggel forró vízzel öblítsük. A folt eltűnik.
*  Fehér, mosható anyagból a régebbi foltot 5 %-kos szalmiákszesszel vehetjük ki. A folt alá helyezzünk nedvszívó anyagot. A szennyezett részt itassuk át szalmiákszesszel, majd néhány perc múlva rendesen mossuk ki. Tegyük törülközőre száradni. Ha szükséges, a műveletet ismételjük meg.
*  A színes pamutáruk foltjait híg szalmiákszesszel vagy alkohollal szedjük ki.Utána a folt helyét mossuk és öblítsük át.
*  Selyem, műselyem tisztításához hidrogén-peroxid oldatát használjuk. A vegyszert vízzel keverjük el (egy rész hidrogén-peroxid, négy rész víz), a foltos részt vagy az egész anyagot helyezzük az oldatba, és legalább 12 órán át áztassuk. Soha ne dörzsöljük! Langyos vízben öblítsük.
*  Színes gyapjúszövet foltjait legjobb szappanoldatban áztatni, melyhez keverjünk egy kevés szalmiákszeszt is. Ha nem használ, a foltot citromsavas kezeléssel és öblítéssel tisztítsuk.A kényesebb anyagot otthon ne kezeljük, inkább adjuk vegytisztítóba! (1985)