FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CITROM
     (tisztításra)
 
*  Mivel a citromlé gyenge, természetes sav, a háztartás kiváló fehérítő- és tisztítószere, valamint vízkőoldója. Könnyen beszerezhető, egyszerűen kezelhető.
*  Ha a vízcsapokra lerakodott vízkővet citrommal átdörzsöljük, a lerakodás csakhamar fellazul, és könnyen eltávolítható lesz. Megoldható a tisztítás úgy is, hogy, a csapot citromlével átitatott ronggyal becsomagoljuk, és hagyjuk rajta legalább hat órán keresztül. Utána puha ronggyal dörzsöljük le, majd fényesítsük ki.
*  Az erősen oxidálódott és foltos sárgaréz kilincsek kiváló tisztítója a sóból és citromléből kevert (egy deci citromlé, egy kávéskanál só) oldat. Ezzel dörzsöljük át a kilincseket, alaposan öblítsük le tiszta vízzel, végül töröljük szárazra és fényezzük.
*  A márványon lévő kényesebb foltokat citromlével eredményesen kezelhetjük, de a felkent anyagot csak rövid ideig hagyjuk a felületén, mert a sav károsítja a márványt.
*  Ha a szivacs nyálkás, ragacsos, ne dobjuk ki, csepegtessünk rá citromlevet, majd egy óra múlva mossuk ki. A szivacs tökéletesen tiszta lesz. Teljesen felfrissül a szivacs akkor is, ha sós, ecetes vízben (egy pohár víz, egykávéskanál só, 3 evőkanál 10%-os ecet) áztathatjuk.
*  A ruhán lévő friss rozsdafoltot leggyorsabban sós citromlével (egy pohár citromlé, egy evőkanál só) tudjuk eltávolítani. A léből annyit csöpögtessünk a foltra, hogy átázzon. Azután puha ronggyal töröljük át, és végü szappanos vízben mossuk ki.
*  A gyümölcsfoltot kezünkről, bőrünkről citromsavval szedhetjük le. Az elszíneződött bőrfelületet alaposan dörzsöljük át vele. Ha szükséges, többször ismételjük meg. Használhatunk friss, kifacsart citromlevet is.