FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CITROMFA
     (nevelése)
 
*  Az érett citromból kiszedett és elvetett magból citromfa nevelhető, ha jó földkeverékbe ültetjük, és a beöntözést követően üveglappal letakarjuk, hogy ne száradjon ki, ill. egyenletes hőmérsékletet biztosítunk. Ha az első levelek kibújtak, a citromfácskát óvatosan ültessük át cserépbe.
*  A citromfát a szobában világos és napos helyen tartsuk, de a tűző naptól óvjuk. Télen lehetőleg fűtetlen vagy alig fűtött helyen tároljuk. Májustól szeptember közepéig a szabadba is kitehetjük. Számára a félárnyékos hely a legjobb.
*  Rendszeresen öntözzük. Nyáron hetente három-négy alkalommal locsoljuk. Leveleit vízzel naponta többször is megpermetezhetjük. Télen elegendő a két-három öntözés is. Az öntözővíz a levegő hőmérsékleténél legalább 2-3 C fokkal legyen magasabb.
*  A citromfa egészséges fejlődése csak érett földben várható. Jó földkeveréket lombföldből, melegágyi földből és homokból készíthetünk. A cserépben biztosítsuk a felesleges öntözővíz jó elvezetését. A cserép aljára, a kifolyónyíláshoz helyezzünk kisebb kavicsokat, és fedjük le homokkal. A citromfa átültetését tavasszal végezzük.(1985)