FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CITROMFŰ
     (gyógyításra)
 
*  A sokoldalú citromfüvet jól hasznosíthatjuk a gyógyászatban. Kiváló házi szer mellékhatások nélkül. Könnyen kombinálható más növényekkel. Illata pedig kellemes.
*  Hatóanyagai nyugtatóan hatnak. Idegesség, álmatlanság ellen a legjobb. Ha este és reggel citromfüves teát fogyasztunk, kipihenten ébredünk, és egész nap nyugodtak leszünk.
*  Vírusölő hatása kitűnő. Elpusztítja az övsömör és a herpesz vírusait. Kenőcs és jégkocka formájában célszerű alkalmazni. Legegyszerűbb a jégkocka előállítása (forrázzuk le a citromfüvet, hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le, és kockatartóban tegyük a mélyhűtőbe).
*  A citromfüvet eredményesen alkalmazhatjuk gyomorbántalmak- vagy fájdalmak, gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger esetén. Kitűnő szélhajtó, és jó az epeműködést serkentő hatása is.
*  Az elfogyasztott tea jó fájdalomcsillapító és görcsoldó. Még a menstruációs fájdalmakat is csökkenti.
*  Illóolaja enyhíti a reumás panaszokat. Ha a citromfű olajából néhány cseppet a fürdővízbe csepegtetünk, fürdés alatt és után kellemesen fogjuk érezni magunkat. Ha pedig a fájó testrészbe masszírozzuk, megszűnik a fájdalom.(1995)