FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSEMPE
     (tisztítása)
 
*  A csempe felületét időnként mosószeres vagy szappanos, langyos vízzel mossuk le, majd tiszta vízzel, szivaccsal (ronggyal) töröljük át, és puha ruhával fényesítsük. Csempemosáshoz lúgot, durva szemcsés súrolóport ne használjunk, mert tönkreteszik a mázas felületet.
*  A csempéket citrommal is tisztíthatjuk. A szennyezett, foltos felületeket fél citrommal átdörzsöljük, majd néhány perc után tiszta, puha ruhával áttöröljük. A csempe fényes lesz, a foltok eltűnnek.
*  A lapokat nem árt néha hígított hipóval is lemosni. A hipós víz letisztítja azokat a foltokat is, melyeket tisztítószerrel már nem tudunk eltüntetni.
*  A vízkőlerakódásokat ecetes vízzel távolítsuk el. Egy deci 20 %-os ecetet keverjünk el egy liter forró vízzel. Ha a csempén festékmaradványokat találunk, oldószerrel próbáljuk leszedni. Előtte itassuk át vele, majd töröljük le puha ronggyal. A mészfoltokat száraz újságpapírral tüntessük el.
*  A csempék közötti fugákat fogkefére szórt finom súrolószerrel tisztítsuk, majd mossuk le, és száraz ronggyal töröljük szárazra. Visszanyerik eredeti színüket.(1995)