FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSEMPE
     (vágása)
 
*  Vágáskor a csempelapot mindig sík felületre fektessük, és mindkét oldalát vonalzó mellett, azonos helyen mélyen (legalább 0,2-0,5 mm) karcoljuk be. A karcolás egyetlen egyenes vonallal történjen, különben a csempe nem a kívánt helyen törik el. A karcoláshoz a csempe mázánál keményebb vágóeszközt használjunk.
*  A bekarcolt csempe csak akkor törik jól, ha a hátoldalon lévő karcba egy keskeny tárgyat (kötőtű, gyufaszál stb.) fektetünk, és a csempe széleit határozott mozdulattal lenyomjuk.
*  Ha a csempéből kisebb csíkot kell levágnunk, a karcolás mentén harapófogóval, vagy csempe-csípőfogóval csipdessük le. Egyszerre csak kis darabokat fogjunk be, ellenkező esetben tönkretehetjük az egész csempét. A harapófogónk mindig legyen éles, ha szükséges, munka közben is köszörüljük meg.
*  Ha szögletes vagy íves vágásokat kell végeznünk, a megfelelő helyeken harapófogóval törjük ki a felesleges csempedarabokat. A törés élét csiszolókővel igazítsuk ki, illetve csiszoljuk simára. Az íves vágásoknál feltétlenül rajzoljuk elő a vágás vonalát, különben a görbületet nem tudjuk pontosan kicsipkedni.(1995)