FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSEREBOGÁR
     (védekezés)
 
*  A cserebogár ellen elsősorban az erdő melletti kertekben kell védekeznünk. Ha a talaj felszínén lyukakat találunk, nálunk is megjelentek a bogarak. Rögtön intézkednünk kell, mert a fás növények leveleit gyorsan megeszik. Különösen kedvelik a szilvát, a kajszit és a málnát. A pajorok is veszélyesek, mert azok a föld alatti növényrészeket pusztítják el.
*  Kertünkben lehetőleg vegyszermentesen védekezzünk. Legjobb módszer a fák koronáinak rázása. Ha a bogarak (április végén, május elején) a fák lombozatán megtelepedtek, kora reggel erősen rázzuk meg a fákat, hogy a megdermedt cserebogarak lehulljanak. A lehullott állatokat etessük fel a kacsákkal, tyúkokkal, disznókkal, vagy gyűjtsük össze és égessük el őket.
*  Csalétket is felállíthatunk. Ültessünk a kertbe néhány fej salátát. A saláta vonzza a cserebogarakat, rátelepszenek. A megfelelő időben óvatosan ássuk ki gyökerestől, és a rátapadó bogarakkal együtt égessük el.
*  A pajorok ellen a rajzás évében kell védekeznünk. Ekkor még a lárvák picik, érzékenyek, és könnyen irthatók. Védekezésünk azonban csak akkor lesz eredményes, ha a tojásrakást megelőzzük, ill. megakadályozzuk.
*  A cserebogarak lombkárosítását, szaporodását, a tojásrakását kémiai úton is meg lehet akadályozni. De elsősorban a bogarakat kell irtani permetezéssel!(1995)