FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSEREPES RÓZSA
     (lakásban)
 
*  Cserepes rózsát több színben nevelhetünk. Magról vagy dugványról otthon is szaporíthatjuk. Ha vásároljuk, ügyeljünk arra, hogy a növény egészséges és erős legyen.
*  Mini rózsát tarthatunk a lakásban és kitehetjük a szabadba is. Fényigénye nagy. Legjobb ablak elé vagy ablakpárkányra helyezni. A lakásban nem igényel túl magas hőmérsékletet. Az erkélyen is jól érzi magát. A téli fagyokat viszonylag jól átvészeli, tavasszal mindig erőre kap.
*  Rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel. A növény földlabdája soha ne száradjon ki, de a pangó vizet kerüljük. Tavasszal, nyáron és kora ősszel, amikor rózsáink növekszenek és virágoznak a vízellátás folyamatos legyen. Forró nyári napokon azonnal pótoljuk az elpárologtatott vizet.
*  Télen a rózsa hűvösebb helyet szereti. Fűtött, száraz levegőjű szobába ne tegyük. Jól tűri viszont a hideget. A földlabdája télen is nyirkos legyen.
*  Tavasszal és a virágzás után mindig laza szerkezetű, levegős földkeverékbe ültessük át. A kis cserépben lévő föld hamar elhasználódik. Átültetés után a hajtásokat közvetlenül a szemek alatt vágjuk vissza 5-10 cm-re.
*  Az elnyílt, elhervadt virágokat a növényről folyamatosan távolítsuk el.
*  A mini rózsa kevésbé ellenálló növény. Könnyen megtámadják a gombás betegségek, illetve a tetvek. Megfelelő szerekkel jól védekezhetünk ellenük.