FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSERÉPKÁLYHA
     (fűtése)
 
*  A cserépkályhák kezelése egyszerű és tiszta. Csak arra kell ügyelnünk, hogy a típusának, illetve szerkezetének megfelelő tüzelőfajtát használjunk. Ettől eltérni nem tanácsos, mert kárt teszünk a kályhában.
*  A kályha begyújtása csak akkor okoz nehézséget, ha nincs huzat. Ilyenkor papírral és gyújtóssal indítsuk meg a füstáramlást. A nehezen gyúló tűzre szigorúan tilos petróleumot vagy benzint önteni, életveszélyes lehet!
*  A kályhában ne tüzeljünk állandóan és túlzott mértékben. A nagy hőleadás következtében a csempék hirtelen kitágulnak, fugái szétnyílnak, a kályhát át kell rakatni. A nagy hidegben inkább fűtsünk be naponta kétszer.
*  A tüzelés minimális léghuzattal történjék. Az égést az ajtókkal és a légtolókkal szabályozzuk. Az ajtókat csak akkor zárjuk le, ha a fa parázzsá égett, az átizzott szén hamuvá kezd válni, és a lángképződés megszűnt. Ha a kályhát nem zárjuk le idejében, romlik a tüzelés hatásfoka.
*  Vigyázzunk arra is, hogy az ajtók jól záródjanak, különben a kályha veszít tárolt melegéből, gyorsan kihűl. Befűtés előtt feltétlenül tisztítsuk meg az ajtók peremét, nehogy hamu maradjon rajta, különben rosszul záródnak.(1995)