FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSIPKE
     (tisztítása)
 
*  Mosás előtt a csipkét rázzuk ki és néhány órára tegyük ázni meleg vízbe. Legjobb a szappanpehely- vagy lúgmentes szappanoldat.
*  Kézzel, nyomkodva mossuk, ne dörzsöljük. Alaposan öblítsük. Soha ne facsarjuk, hanem tiszta ruha között nyomkodjuk ki belőle a vizet, előtte jól húzogassuk ki az anyagot.
*  Ha azt akarjuk, hogy a csipkének tartása legyen, tegyünk az öblítővízbe egy kis zselatint. Ha pedig sötétebb színűre kívánjuk festeni, tegyünk a vízbe teát vagy kávét.
*  Ha fekete csipkénk kifakult, megvörösödött, eredeti színét úgy kaphatjuk vissza, hogy csalánlében fél órát főzzük (egy liter víz, egy marék csalán). Ha a víz kihűlt, a csipkét nyomkodjuk ki, öblítsük és szárítsuk egy ruhába becsavarva.
*  Régi, értékes csipkét ne mossuk vízben. Állítsuk néhány órára tiszta benzinnel töltött, befedett edénybe. Mikor kivesszük, nyomkodjuk ki és öblítsük át tiszta benzinnel, majd alaposan rázzuk ki, fektessük finom vászon közé, ami a maradék piszkot is magában szívja belőle. Kifeszítve szárítsuk.(1995)