FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSIZMA
     (ápolása)
 
*  Tartósabb lesz a bőrcsizma, ha vásárlás után rögtön cipőápoló szerrel kezeljük, és csak azután vesszük fel. A bőr beszívja a tápláló krémet, így hosszabb időre megőrzi rugalmasságát, és hordás közben sem törik annyira. A műveletet csak a bőrrel azonos színű vagy színtelen krémmel végezzük.
*  A levett csizmát ne hagyjuk piszkosan állni, hanem mindjárt tisztítsuk le puha ruhával vagy kefével, erős szennyeződés esetén pedig sárkefével. A tiszta bőrt cipőkrémmel vékonyan dörzsöljük át, majd puha ruhával vagy kefével fényesítsük. A krémezést este, a fényezést reggel végezzük.
*  A gyakrabban hordott lábbelit ajánlatos hetente áttörölni terpentines ruhával, majd glicerinnel. A glicerin kiváló ápolószer, főleg a hajlatok kezelésénél nélkülönözhetetlen. Használat után a csizmát húzzuk sámfára vagy papírral tömjük ki, hogy a bőr ne ráncosodjon, és megtartsa a formáját.
*  Ha levettük, húzzuk sámfára vagy papírral tömjük ki, hogy a bőr ne ráncosodjon, és megtartsa a formáját.
*  A hó és víz okozta sófoltokat ecetes vízbe vagy petróleumba mártott ruhával távolítsuk el, száradás után kenjünk rá sok cipőkrémet, és másnapig hagyjuk rajta. A szárítás mindig szobahőmérsékleten, a fűtőtestektől távol történjen.(1995)