FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CSOKOLÁDÉMÁZ
     (készítése)
 
*  A csokoládé bevonat készítéséhez legjobb, ha tortabevonó csokoládét használunk. Többfélét vásárolhatunk. Állaga és összetétele következtében a máz rugalmas bevonatot képez, ezért a torta vagy sütemény szeletelés közben nem törik.
*  A tortabevonót vágjuk apróra és vízfürdőben olvasszuk fel, mégpedig úgy, hogy a csokoládédarabokat tartalmazó edényt beállítjuk egy meleg vizet tartalmazó edénybe. A meleg víztől a csokoládé felolvad.
*  Ha hígabb anyagot szeretnénk kapni, az olvadt csokoládéhoz adjunk egy evőkanál napraforgóolajat vagy egy kevés vajat is. Így könnyebb kenni.
*  A kész anyagot kenjük fel egyenletesen a torta felületére, de más süteményt is bevonhatunk vele. A felkent mázat hagyjuk megdermedni. Aprósüteményeket legjobb a mázba belemártogatni.
*  Étcsokoládé felhasználásával is készíthetünk mázat. Ilyenkor a felolvasztott csokoládéhoz még a tűzön adjunk egy kevés porcukrot, jól elkeverjük, ezután vegyük le a tűzről és adjunk hozzá egy tojás fehérjét, majd keverjük sűrű krémmé. Azonnal vonjuk be vele a süteményt.
*  Csokoládémázzal bevont tortát, illetve süteményt ajánlatos egy nappal fogyasztása előtt elkészíteni.(1995)