FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
CUMISÜVEG
     (tisztítása)
 
*  A cumisüveget minden használat után mosogassuk el. Ne hagyjuk rászáradni az ételt, mert később sokkal nehezebb eltávolítani az üvegről, cumiról.
*  A tisztítást a cumi és az üveg szétválasztásával kezdjük, hogy hozzáférjünk a cumi alatti szennyeződésekhez is. Ezután mindkét kelléket alaposan mossuk el erre a célra kifejlesztett mosogatószerben. Előtte azonban a tej és tápszeres maradványokat só segítségével távolítsuk el.
*  A mosogatáshoz ne használjunk üvegmosó kefét, mert sérülést okozhat a műanyag felületén, és az apró sérülésekben a baktériumok könnyen megtelepedhetnek. Üveget viszont tisztíthatunk kefével.
*  Mivel még mosással sem tudunk megfelelően védekezni a kórokozókkal szemben, szükség van időnkénti fertőtlenítésre, sterilizálásra is. Főleg azokat a tárgyakat célszerű naponta legalább egyszer fertőtleníteni, melyek az anyatejjel vagy tápszerrel érintkeznek. De csak gondosan elmosogatott üveget, cumit fertőtlenítsünk!
*  A legbiztonságosabb módszer a forralás (kifőzés). Ha ezzel sterilizálunk, a tárgyakat tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje őket, és lefedett állapotban legalább 30 percig forraljuk. Két használat között a cumikat zárt edényben vagy cumisüvegben befelé fordítva tároljuk.
*  Fertőtlenítésre tablettát vagy oldatot is használhatunk. Töltsük meg hideg vízzel a sterilizáló edényt, és oldjuk fel benne a fertőtlenítő anyagot, majd helyezzük be a kellékeket. Fedjük le az edényt, és hagyjuk benne állni a tárgyakat a megadott ideig. Végül öblítsük forralt vízzel.
*  Gyors és eredményes fertőtlenítésre a mikrohullámú sütő is alkalmas. A fertőtlenítés a mikrohullámok által létrehozott forró vízgőz segítségével történik. Használata igen egyszerű.