FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
DÁLIA
     (kertben)
 
*  A dália napfényt szerető, sokszínű növény. A kertben napos helyre, nagy fáktól távol ültessük. Különösen a déli fekvésű terepet kedveli. Elsősorban az utak széleit díszíthetjük vele júliustól az első fagyokig.
*  A kiültetést legjobb a májusi fagyok után elvégezni, mivel a gumók csak a meleg talajt kedvelik. Úgy tegyük a földbe, hogy rügyes része 2-5 cm-re a talaj alá kerüljön. A növénynek 40 x 40 x 40 cm széles és mély gödröt ássunk. A gödröt jól áztassuk át, majd a kiásott földet tegyük vissza. Ezután a gumót földeljük el és jól iszapoljuk be.
*  A növényt csak jó minőségű kerti földbe ültessük. Nehéz, nedves talajban kevésbé fejlődik. A kiásott fészek aljára ajánlatos trágyaföldet tenni. A talajt érdemes 2-3 hetenként tápsóval meglocsolni.
*  Napos, száraz időben a növényt bőségesen locsoljuk, a talajt ne hagyjuk kiszáradni. Az öntözést a nyár végével csökkentsük.
*  A dália a fagyot nem viseli el, ezért gumóit az első fagyok után ki kell szedni a földből és fagymentes helyen kell tárolni. Mielőtt kiszedjük, a föld feletti elpusztult szárakat vágjuk vissza 15 cm-re a talaj felett. A megtisztított gumókat tegyük száraz homokba, és hűvös helyen teleltessük. (1995)