FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
DARÁZSCSÍPÉS
     (gyógyítása)
 
*  Ha a darázs megcsípett, először a csípés helyét mossuk le alkohollal, majd tegyünk rá ecetes borogatást. Az ecet a darázsmérget közömbösíti. Orvosi beavatkozásra csak akkor van szükség, ha a betegen allergiás tünetek jelentkeznek, vagy ha az áldozatot több szúrás érte.
*  A darázscsípésre jó hatású a vöröshagyma: segít a méreg feloldásában, eltávolításában. Alkalmazhatjuk felvágva és hagymaléként. A felvágott hagymát néhány percre szorítsuk a sebre, a hagymalevet pedig a csípés helyén dörzsöljük a bőrbe.
*  Ha nincs kéznél sem ecet, sem hagyma, a csípésre nyomjunk rá azonnal egy széles pengéjű kést, és legalább öt percig tartsuk leszorítva. Enyhíti a fájdalmat a folyó hideg víz és a hideg vizes borogatás is.
*  Ha érzékenyek vagyunk a darázscsípésre, ajánlatos magunkkal hordani az ellenszert, mert már egyetlen szúrás is életveszélyes lehet. Kerüljük azokat a helyeket, ahol sok a darázs; ha közelünkbe kerülnek, hadonászással ne próbáljuk elzavarni őket; vizek környékén, strandokon mindig húzzunk szandált vagy papucsot.(1995)