FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
DENATURÁLT SZESZ
     (oldószer)
 
*  Mivel kiváló oldó-, illetve tisztítószer, a háztartásban sokféle célra használhatjuk. Azonban legyünk óvatosak, mert rendkívül gyúlékony és erős méreg. Legjobb, ha a szabadban dolgozunk vele. A lakásban mindig nyitott ablaknál alkalmazzuk.
*  Ha ruhát tisztítunk vele, a tisztítást egészen puha ruhakefével végezzük. A kefét szesz és víz keverékével enyhén nedvesítsük meg, majd óvatosan keféljük végig az egész anyagot.
*  Viselés közben bepiszkolódott gyöngyöket is tisztíthatunk vele. A gyöngysort mártsuk bele a szeszbe, és alaposan mossuk meg, de ne áztassuk!
*  Kicsit kitágul a szűk cipő, ha a belsejét denaturált szesszel bedörzsöljük, és a megfelelő sámfára húzzuk. Néhány nap múlva már felvehetjük, nem fog szorítani. Megoldhatjuk úgy is, hogy denaturált szeszben átitatott harisnyát húzunk a sámfára, és erre húzzuk rá a kényelmetlen cipőt. Egy-két nap után a cipő már annyira kitágul, hogy hordható lesz.
*  Ha fagyos időben mosunk ablakot, a mosóvízbe mindig öntsünk denaturált szeszt, mert így nem fagy az üvegre.
*  A festett (mázolt) ablakkeretet vízzel hígított denaturált szeszbe (egy liter víz, 2 dl denaturált szesz) mártott ronggyal töröljük le. Utána száraz, tiszta flanelruhával fényesítsük.
*  Az erősebben fertőzött növények tisztítását megoldhatjuk veszélyes vegyszerek nélkül is. Ilyen kitűnő biológiai növényvédő szer a szappanos víz és denaturált szesz oldata. Rövid ideig hatásos, de nem káros a környezetre.(2002)