FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
DIEFFENBACHIA
     (lakásban)
 
*  Amerika trópusi vidékeiről származik.Díszes, jól fejlődő növény.Több fajtája ismert. Kényes, télen- nyáron a lakásban kell tartani.
*  A dieffenbachia a világos, közvetlen napsütés nélküli helyeket és a 20 C° fok körüli hőmérsékletet kedveli. A hőmérséklet még télen se csökkenjen 17 C° alá. Fényszegény környezetben leveleik bezödülnek, a tűző napon pedig kifakulnak. A hűvös, huzatos lakásban könnyen megfázik. Ilyenkor levelei lehullanak. Ha nagyon felkopaszodik, vágjuk vissza.
*  Úgy öntözzük, hogy a talaja ne száradjon ki. Nyáron mindig bőségesen kapjon vizet, szeptembertől mérsékeljük a víz adagolását. Melegben a levelek permetezésével, lemosásával is segíthetjük a növény vízfelvételét. De csak langyos vízzel permetezzünk és locsoljunk! Tavasztól őszig hetente egyszer tápoldatozzunk.
*  A növényt évente ültessük át tőzeg alapú virágföldbe.Legjobb a tavaszi átültetés!
*  Fejdugványokkal nyáron szaporíthatjuk. A magasra növő növényt vágjuk vissza. A levágott rész alatt új hajtások jelennek meg. A levágott szárat pedig daraboljuk fel 10-15 cm-es darabokra, dugjuk a földbe. 20-22 C°-os hőmérsékleten néhány hét múlva új növény alakul ki.
*  A növényt leginkább a levéltetvek károsítják, de a pajzstetvekre és a takácsatkákra is érzékeny.
*  A dieffenbachia minden része mérgező. Ápolása után mindig mossunk kezet, különben komoly bőr- és nyálkahártya-irritáció léphet fel. A gyerekeket és az állatokat tartsuk távol tőle!