FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ECET
     (tisztításra)
 
*  Ha kényesebb, nem forrázható textilanyagot szeretnénk gyorsan kitisztítni, használjunk ecetet. A foltos részt alaposan nedvesítsük be, majd dörzsöljük át az előbbi folyadékkal, néhány perc után pedig öblítsük langyos vízzel.
*  A régebbi cseresznyefoltot ecettel (egy pohár víz, egy evőkanál 20%-os ecet) mossuk ki. Szappant ne használjunk, mert többé nem távolítható el a folt! Ha tisztítás után mégis maradna pecsét, a textilanyagtól függően hidrogén-peroxiddal vagy bóraxszal kezeljük.
*  A szőnyegre ömlött kávét azonnal itassuk fel, majd nedves ronggyal töröljük fel. Ezután a foltos részt ecetes vízzel is dörzsöljük át.
*  Ha az üveg nagyon piszkos, szalmiákszeszből és ecetből (egy vödör víz, egy deci szalmiákszesz, egy deci ecet) készítsünk mosóoldatot, azzal mossuk le a piszkot, majd bő vízzel öblítsük. Az öblítővízhez kevés denaturált szeszt is tölthetünk.
*  Bőröndünk mindig friss marad, ha a belsejét minden használat után enyhén ecetes ruhával áttöröljük, majd a levegőn megszárítjuk.
*  A szennyeződéstől könnyen megtisztíthatjuk a vasserpenyőt, ha ecetes vizet forralunk benne, majd kívül-belül sóval jól megsikáljuk. Tiszta vízzel öblítjük, és szárazra töröljük. Ha leégett benne az étel, finom súrolóporral dörzsöljük át az égetett részt, utána vízben mosogassuk el. Végül olajjal vagy zsírral vékonyan kenjük be.
*  Mielőtt használatba vennénk az új mázas edényt, ajánlatos ecetes-sós vízben kifőzni, hogy a még benne maradt mérgező ólomsó kiolvadjon a mázból. A jól kifőzött edényt alaposan mossuk el, majd sütőben vagy napon szárítsuk. (2002)
 
VINEGAR
     (cleaning)