FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÉDESÍTÉS
     (fortélyai)
 
*  Mindig a szájunk íze szerint édesítsünk, de kerüljük a túlzást, az agyoncukrozást, mert az ételek elvesztik eredeti jellegüket. A cukron kívül édesíthetünk mézzel és mesterséges édesítőszerekkel is.
*  Ha szeretnénk kiemelni az édes étel ízét, mindig tegyünk bele egy csipetnyi sót is. Sós ételeink viszont akkor lesznek jobb ízűek, ha egy csipetnyi cukrot is belekeverünk.
*  Néhány étel (sóska, paradicsom ) savanyú ízét édesítéssel mérsékelhetjük. Ha a salátaléhez egy kevés cukrot adunk, íze simább, kellemesebb lesz.
*  A túl édesre sikeredett ételt egy kávéskanálnyi citromlével vagy almaecettel egyensúlyozhatjuk ki. Mindkettő leköti a cukrot, és így jobb lesz az étel íze.
*  Ha cukorral édesítünk, ne főzzük sokáig az ételben, mert veszít édesítő erejéből. Legjobb, ha a már megfőzött ételhez keverjük. Ezért befőzéskor érdemesebb előbb megfőzni a gyümölcsöt, és csak azután édesíteni.
*   Ha olyan édesítőszert használunk, amelyik nem bírja a hőt (forralást), csak fogyasztás előtt tegyük az ételbe, különben kesernyés ízű lesz.(1995)