FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÉGÉSI SÉRÜLÉS
     (teendők)
 
*  Legsürgősebb teendőnk a ruházat, cipő, ékszer óvatos eltávolítása az égett testrészről. Az égett testfelületet kézzel lehetőleg ne érintsük, hogy a további fertőzést elkerüljük. Ha nem boldogulunk a levetkőztetéssel, hagyjuk a ruhát a testen, és hívjunk orvost a seb ellátására.
*  Ha az égés tenyérnél nagyobb, vagy elsőfokúnál súlyosabb, azonnal hívjunk orvost, illetve szállítsuk az illetőt kórházba. Az orvos megérkezéséig, illetve az elszállításig a sérültet fektessük le, a sebet lássuk el steril védőkötéssel. Mindig a teljes sérülést fedjük be!
*  Kisebb égés esetén tartsuk a sebet néhány percig hideg folyóvíz alá. Miután a bőrfelület kellően lehűtöttük, alkalmazzunk steril kötést. Kisebb égési sebbel is célszerű felkeresni az orvost.
*  Égési sérüléseknél kerüljük a különböző szerek használatát. A sérült testrészre kenőcsöt, olajat, vajat ne kenjünk, mert az égés helyén felmelegedve további károsodást okozhat. Az égett bőrfelszínt ne jódozzuk be, és fertőtlenítőszert se használjunk.(1995)